2010 m. balandžio 22 d., ketvirtadienis

Fotografas pataria: Nuotakos suknelė

Mielos būsimosios nuotakos – ar kada susimąstėte, kad vestuvių fotografui ne mažiau nei Jums svarbu matyti nuotaką švytinčią iš laimės – po to kai šventė pasibaigs- jam reikės atiduoti fotografijas, kurios po kiek laiko virs Jūsų prisiminimais...
Galbūt mūsų patarimai ir pastebėjimai padės ruošiant savo nuostabiausią šventę. Na ir pirmasis straipsnelis – apie suknelę- vieną svarbiausių vestuvių atributų.

Renkatės suknelę? Tikimės, kad suknelė bus pati gražiausia, o Jūs- pati nuostabiausia nuotaka. Norėtume padėti išsirinkti tinkamiausią. Sako, kad grožis reikalauja aukų, bet tai nereiškia, kad auka turite tapti Jūs.

Patogumas- svarbiausia
Visoms savo nuotakoms mes rekomenduojame ieškoti suknelės ne vestuviniuose salonuose. Kodėl? Kiek vėliau parašysime smulkiau. O kol kas norėtume pabrėžti, jog pirmas ir pagrindinis reikalavimas renkantis suknelę turėtų būti ne jos grožis, kaip Jūs turbūt pagalvojote – ne, svarbiausia išties jos patogumas, o grožis tik antroje vietoje. Besirinkdama suknelę nuotaka dažniausiai negalvoja apie patogumą. Bet tik patogi ir tinkamai parinkta suknelė padės Jums tapti pačia nuostabiausia nuotaka Jūsų dieną. Išties negražių suknelių gerokai mažiau nei nepatogių. Be to, renkantis suknelę derėtų nepamiršti, kad ne Jūs turite papuošti suknelę, o suknelė turi papuošti Jus.

Ar dažnai vilkite vakarinę suknelę?
Tikrai nedaugeliui nuotakų ilga vakarinė suknelė yra įprastinis, kasdieninis rūbas. Juk džinsai- gerokai patogiau, tiesa? Ilga suknelė riboja judesius: vargu ar Jūs ja vilkedama galėsite bėgti, su trumpa suknele vargu ar galėsite šokinėti, užlipti kažkur aukščiau. O jei ji dar ir siaura? Bet kam gi Jums šokinėti, bėgioti Jūsų vestuvių dieną? Bijau Jūs stipriai klystate, jei manote, jog visą vestuvių šventę stovėsite – teks ir sėstis, ir ne kartą lipti/išlipti iš automobilio, klauptis, šokti ir t.t. Be to Juk tai Jūsų šventė ir Jūs turbūt norėsite šėlti ir linksmintis su svečiais, o ne tik stebėti, kaip linksminasi jie.
Taigi- patogumas. Jei su pasirinkto fasono suknele Jūs negalėsite atlikti natūralių, įprastų judesių (žengti platesnį žingsnį, pasisukti, pajudinti pečius, pakelti ranką...)- patikėkite – vargu ar tai galės atrodyti gražiai per Jūsų vestuves.

Suknelės vestuviniame salone
Dažniausiai vestuvinės suknelės vestuvių salonuose atrodo taip: korsetinis viršus užveržiamas nugaroje iki reikiamo dydžio bei prisiūtas įvairiausių formų sijonas. Pigūs korsetai kaip taisyklė labai kieti , ir visas suknelės svoris teks krūtinės ląstai. Jei nėra numatytos petnešėlės , suknelės svorį perkeliančios pečiams – pasiruoškite didesnę šventės dalį “taisyti” nuolat nuo krūtinės žemyn smunkančią suknelę (Ne pats erotiškiausias gestas). Kaip taisyklė vestuvinės suknelės gerokai ilgesnės, kelių sluoksnių ir, aišku, gerokai sunkesnės nei įprastos, ir tai dar labiau padidins tikimybę jai smukti žemyn. Be to – tam, kad suknelė nesmuktų žemyn per pirmą jos vilkėjimo pusvalandį – korsetu pakankamai stipriai suveržiama krūtinė, kas dažniausiai nėra įprasta XXI amžiaus moteriai, o turint omeny šventinį jaudulį – ruoškitės, kad kvėpuoti bus sudėtinga, o artėjant vakarui didžiausias Jūsų troškimas bus – pagaliau nusivilkti tą suknelę... Bet kokia suknelė iš salono skirta įvairiom figūroms ir net keletui dydžių- todėl ypač atidžiai apžiūrėkite kaip ji atrodys iš nugaros- galbūt susiformuos “randas” pernelyg užveržus korsetą, o gal ji Jums mažoka ir korsetas nugaroj bus pernelyg atlaisvintas.

O gal dizainerio siūta suknelė?

Dizainerių siuvamos suknelės siuvamos konkrečiai nuotakai ir konkrečios nuotakos figūrai. Tikslus suknelės dydis – vienas iš svarbiausių dalykų, apsprendžiančių ar suknelė bus patogi.
Nekalbant jau, kad turėsite unikalią vienetinę suknelę. Mes visoms savo nuotakoms rekomenduojam siūdintis suknelę pas dizainerį. Dažniausiai sulaukiame atsakymo, kad juk tai taip brangu. Bet, kaip rodo patirtis – kainos sulyginamos su vestuvinių salonų kainomis – o jei po vestuvių suknelę parduosite – jos kaina bus visai nedidelė. Be to- o kodėl gi nepabandžius- būti vienintele ir nepakartojama – argi ne kiekvienos nuotakos svajonė?

Svajonių suknelė
Suknelės stilius – taip pat svarbu. Tarkim jei planuojate vestuvių metu pajodinėjimą žirgais- vargu ar Jums tiks siaura “undinės” suknelė. Bet dažna nuotaka renkasi suknelės stilių visai ne pagal savo aktyvumą, pomėgius, stilių, o remdamasi susikurtos svajonės vizija. Be abejo, kiekviena planuoja savo svajonių vestuves, bet.. jei Jūsų garderobe 80% džinsų ar kelnių ir tik 20% suknelių – vargu ar Jūs jausitės patogiai savo šventėje apsivilkusi ilgą, kaustantį judesius rūbą. Kaip taisyklė – kuo lengvesne (tiesiogine ir perkeltine prasme) suknelė – tuo ji patogesnė o ir gražesnė – na nebent Jūsų šventė planuojama XV-XVIII a stilistikoje. Patikrinkite kaip Jūsų suknelė “juda”. Dažnai tenka stebėti nuotakas, besigrožinčias suknelėmis, apvilktomis ant manekenų ar pakabų, net neprisiliečiančias prie savo svajonių suknios. Apsivilkite suknelę ir pasisukite aplink, apeikite didesnį ratą salone, pabėgėkite, pabandykite valso žingsnelį – gera suknelė juda viso eksperimento metu: ir kai Jūs pradedate judėti, ir kai sukatės ir net kai jau sustojate- suknelė vis dar juda. Natūralūs audiniai- gyvi audiniai, kurie tikrai elgsis taip, plazdės ir džiugins akį savo “šokiu”. Pabandykite įvertinti savo suknelę ne tik iš arti, o ir visu ūgiu- atsitraukite kiek įmanoma toliau nuo veidrodžio – juk būtent taip Jus matys svečiai . Ir jei suknele neišryškino Jūsų figūros privalumų – turbūt ji pasiūta kitai nuotakai..

Svarbios smulkmenos
Nepamirškite atkreipti dėmesio į smulkmenas: jei prie suknelės numatytos pėdkelnės- verčiau pasiruošti dvejas poras, nei šventės šurmuly ieškoti parduotuvės. Taip pat jei manote paėjėti basom- iš anksto pasižiūrėkite, kaip tokiu atveju atrodysite iš šalies
Nuometas- dar viena svarbi detalė – jei ji yra vestuviniame garderobe- žinokite, kad kuo jis ilgesnis, tuo sunkesnis. Taip, tai labai graži detalė ir fotografijose atrodo puikiai- bet pasidomėkite užsegimo variantais -galbūt galima jį nusisegti iškart po fotosesijos - kuo paprasčiau jis užsisegs/nusisegs- tuo laisviau galėsite jaustis.

Pati nuostabiausia...

Be abejo – mes tik fotografai, ne mados profesionalai ar drabužių dizaineriai. Bet zinome, kad nepatogi vestuvinė suknelė gali sugadinti Jums šventę. Paprastai, kad suknelė nepatogi, kad spaudžia bateliai – tiesiog įrašyta nuotakos veide. O mums, fotografams, norėtųsi, kad Jūsų veide pačią gražiausią Jūsų gyvenimo dieną švytėtų nerūpestinga laimės šypsena. Ir fotografijos papasakos apie nuostabiausią nuotaką fantastiško grožio suknia. Vienintelę ir nepakartojamą...

Tikimės, kad straipsnelis buvo Jums naudingas. Laukite tęsinio...

1 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

Aciu uz puikius patarimus, neliko abejoniu rinktis man patinkancia, o ne vestuvems pritinkancia suknele :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin